Orthopedische intake
Diverse ziekenhuizen en klinieken maken gebruik van de Orthopedisch Intake module. Het doel van deze module is om patiënten vóór de afspraak in het ziekenhuis optimaal voor te bereiden.
Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een intelligente vragenlijst, welke afhankelijk van het aangedane gewricht de juiste vragen stelt. Daarnaast brengt de vragenlijst de zorgvraag- of behoefte van de patiënt in kaart.
De aanleiding
Zorgverleners zijn vaak veel tijd kwijt met het stellen van standaardvragen in het begin van een gesprek. Deze vragen hebben onder andere betrekking op de klacht, ontstaanswijze, symptomen en ervaren belemmeringen in het dagelijks leven, werk en sport of hobby. Uiteraard zijn deze vragen van groot belang maar kost het afnemen ervan relatief veel tijd én zijn het bij uitstek vragen waar de patiënt thuis over na kan denken.
De Orthopedische Intake module neemt enerzijds deze standaardvragen af. Anderzijds richten de vragen zich op de zorgvraag van de patiënt: wat verwacht hij of zij van het gesprek met de zorgverlener?
Bekijk de video over de Orthopedische Intake | Duur 2:58 minuten
Terugkoppeling via het EPD
De uitkomsten van de vragenlijst worden automatisch verwerkt tot een samenvatting welke zichtbaar wordt in het EPD. Door deze manier van werken kan binnen het consult eerder ingegaan worden op wat voor de patiënt echt belangrijk is én welke behandeling daar het beste bij past.
“Antwoorden zijn direct inzichtelijk via ons EPD”
De voordelen voor de patiënt en voor de zorgverlener
Voor zowel patiënten als zorgverleners draagt de Orthopedische Intake module bij aan een meer persoonlijke manier van zorgverlening. De patiënt weet immers beter wat voor de zorgverlener belangrijk is, en de zorgverlener weet beter wat voor de patiënt belangrijk is. Daarnaast biedt de module de kans om de instroom van patiënten beter in kaart te brengen: de Juiste Zorg Op de Juiste Plaats, en mogelijk zelfs de Juiste Zorgverlener Bij de Juiste Patiënt”.
Uiteindelijk wordt er door de inzet van de module ook een grote, gestructureerde database opgebouwd. Deze database biedt zorginstellingen belangrijke inzichten waarmee de instroom en doorstroom van patiënten beter geoptimaliseerd kan worden.
“De patiënt weet immers beter wat voor de zorgverlener belangrijk is, en de zorgverlener weet beter wat voor de patiënt belangrijk is”
Wil je meer informatie?
We komen graag met je in contact.